Het inspiratiecongres 
Voor een positieve wending 

Wie staan er op het podium?

Vijf sprekers houden een break-outsessie, die zij nog een keer herhalen. Daarnaast is Harry Starren van de partij en dat betekent scherpte en humor. Niet alleen bij de afronding van de middag maar ook tijdens het panelgesprek met de sprekers. Hieronder vindt u meer informatie over hen en de onderwerpen die zij bespreken tijdens hun break-outsessie. 

Bij welke twee sessies wilt u aanwezig zijn? A, B, C, D of E? U kunt het aangeven bij de bestelling van uw entreeticket.

 Spreker 

 Biografie 

 Break-outsessie 

Marcel Dierselhuis

SESSIE

A

Ondernemer in de micro- en nanotechnologie, oprichter van het Better Decision Institute; Marcel haalt de Chinese wijsheid van de Yijing (I Tjing) graag uit de sfeer van ‘alternatief’ om het een volwaardige plaats te helpen geven in de wereld van business en organisaties. Hij leert u te vertrouwen op de kracht en het inzicht van uw intuïtie en hoe dit tot veel betere resultaten leidt dan strikt rationele analyse.

Ontdek in een half uur een nieuw universum. In deze break-outsessie wordt u meegenomen in een methode waarmee u onbewuste kennis naar een bewust niveau tilt, waar het onzichtbare zichtbaar wordt. Marcel deelt met u de grondbeginselen van de Yijing (I Tjing), het millennia oude ‘Boek der Verandering’. En hoe synchroniciteit daar een rol in speelt. Gebaseerd op het Oud Chinese denken dat hoogst actueel blijkt te zijn en dat wij in het Westen deels ervaren als kwantumfysica. De Yijing kan ons enorm van dienst zijn bij het vinden van inzichten in al dan niet complexe of geheel nieuwe vraagstukken en daarmee vragen beantwoorden waar we mee worstelen. 

Ineke Haisma

SESSIE

B

Auteur van diverse boeken over gezonde voeding; Ineke is orthomoleculair therapeut en bedenker van het begrip ‘NoCx’, dat staat voor alle lichaamsvreemde voedingsstoffen die we tegenwoordig massaal consumeren, met alle gevolgen van dien. Zij adviseert over betere voedingskeuzes en weet als geen ander hoe door voeding ziekte kan worden voorkomen en zelfs genezen.

'Door NoCx weg te laten, worden we niet alleen ouder, maar kunnen we problemen als overgewicht, hart- en vaatziekten en Alzheimer beter voorkomen; maken we de weg vrij zodat alle regelsystemen, zoals bloedvaten, hormonen en neurotransmitters, gewoon hun werk kunnen doen; kunnen zuurstof en voedingsstoffen de lichaamscellen weer bereiken. Door NoCx stagneren al deze lichaamssystemen. We kunnen Westerse welvaartsziekten dan ook beter stagnatieziekten noemen. NoCx stagneren letterlijk de bloedvaten en cel-communicatie en richten daar schade aan. Ze veroorzaken een pandemie aan gezondheidsklachten. Dat No NoCx de oplossing is voor dit wereldwijde probleem, dat bovendien onnodig miljarden kost, kom ik u graag vertellen.'

Hans Mantel

SESSIE

C

Jazzmusicus, musicoloog, radio- en televisiepresentator, universitair en conservatoriumdocent. Hans beschikt niet alleen over een zeer brede algemene ontwikkeling en een encyclopedische kennis van cultuur en geschiedenis in brede zin, maar kan ook als geen ander aanstekelijk en enthousiast vertellen over de kracht van muziek, waarbij gevoel, empathie en rationaliteit voorop staan.

Hans Mantel vertelt hoe teams het beste functioneren, of dat nu een voetbalteam, een afdeling op kantoor of een groep vrijwilligers is; wilt u onderdeel zijn van een improviserend, zelfsturend jazz-ensemble of is er liever sprake van een orkest met dirigent die alles en iedereen aanstuurt? Wat komt er allemaal kijken bij de dynamiek van zo'n groep? Hoe kan er het beste worden samengewerkt? Hoe houden we in een groep rekening met elkaar. Wie Hans eerder heeft horen vertellen, smacht al snel naar meer. Zijn bijzondere gave om mensen te overtuigen en inzichten te delen, zal veel mensen aanspreken - niet alleen muziekliefhebbers.

Roy Martina

SESSIE

D

Arts en Inner Game Business Coach Roy Martina heeft al vele boeken op zijn naam staan. Daar komt later dit jaar nog een boek bij, met als ondertitel: Stress hoeft niet! Hij kan als geen ander mensen motiveren om het beste uit zichzelf te halen en zo onstopbaar succesvol te worden met een gezonde mindset: de mindset van geluk. Al lange tijd woont hij in de VS, maar speciaal voor Inspiratium komt hij over naar Nederland.

Tijdens zijn break-outsessies gaat Roy Martina dieper in op het onderwerp van zijn eerste keynote-toespraak. Hij vertelt graag over de 5G’s: Gratie, Genot, Gemak, Gezond en Gelukkig. Daarbij is het handig dat een van zijn kernkwaliteiten is dat hij complexe zaken op een toegankelijke en onderhoudende manier kan uitleggen. Aan de hand van praktische voorbeelden en oefeningen neemt hij u mee in zijn visie. De combinatie van medische kennis, levenswijsheid en inzicht in de kracht van de menselijke geest maakt iedere toespraak van Roy Martina de moeite van het luisteren waard. U zult u geen moment vervelen als hij aan het woord is.

Nancy Tromp

SESSIE

E

Psycholoog, onderwijskundige en gespecialiseerd in lichaamstaal; Nancy’s missie is het vergroten van begrip tussen mensen. Zij maakt u bewust van allerlei non-verbale processen, geeft feedback over charisma, confronteert u met onzekerheden en helpt u steviger in de schoenen te staan – juist door de non-verbale communicatie serieus te nemen; ‘body language’ zegt vaak meer dan woorden.

Lichaamstaal is de taal van ons lichaam, maar is eigenlijk de taal van onze emoties. Hoe vaak zie je niet dat iemand zegt dat hij blij is terwijl zijn lichaam iets anders laat zien? De persoon overtuigt je niet en roept eerder vragen op. Het goed leren observeren en het begrijpen van lichaamstaal, zorgt ervoor dat je meer weet over anderen waardoor je een beter contact kunt opbouwen. Je stelt betere vragen en toont meer begrip. Zicht op je eigen lichaamstaal, leert je veel over jouw emoties. Emoties als angst en verdriet maken je minder overtuigend. Nancy vertelt hoe je anderen beter leert observeren en hoe je emoties kunt inzetten om zelf overtuigender te worden, 

Michiel Bicker Caarten

Journalist en ondernemer, mede-oprichter BNR Nieuwsradio. Werkte voor NRC, RTL Nieuws, CNBC; in Nederland, New York en Londen. Schreef twee boeken waaronder 'Het Gaat Geweldig' - 100 feiten die u een andere kijk op de wereld geven (2012). Publiceert al vijf jaar vrijwel iedere werkdag de nieuwsbrief 'De Bicker (www.debicker.eu) over technologie, wetenschap, gezondheid en geld. Hij is niet optimist en niet pessimist, maar nieuwsgierig.

Michiel is een groot deel van de middag aanwezig om inspiratie met u te delen.

Harry Starren

Spreker, dagvoorzitter en publicist rond thema’s als strategie, leiderschap en ondernemerschap; sinds vele jaren vriend en columnist van The Optimist. Studeerde geschiedenis en politicologie/bestuurskunde, traint, doceert en adviseert naar hartenlust en mag zich een grootmeester in management noemen. Zijn creatieve geest inspireert iedere toehoorder, zowel privé als zakelijk.

Harry is de gehele middag aanwezig om met u in gesprek te gaan en inspiratie op te doen - en te geven.